logo kortrijk oranje
logo kortrijk oranje

Rolluiken,
divers in zijn doeleinden

Rolluiken zijn niet alleen een geweldige oplossing voor zonwering, maar bieden een scala aan voordelen die uw huis aanzienlijk kunnen verbeteren. Ontdek de vele voordelen van rolluiken bij Kortrijk.

Rolluiken

Rolluiken zorgen voor een extra laag beveiliging voor uw huis, zo bent u extra beveiligt tegen inbraak, vandalisme en zelfs brand. Bij Kortrijk in Groningen vindt u  allerlei rolluiken voor particulieren woningen.

Bij Kortrijk begrijpen we dat elke woning uniek is, en daarom bieden we een uitgebreide keuze aan rolluiken om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Bij Kortrijk vindt u altijd wel een oplossing die perfect bij uw huis past.

Ook leverbaar in Somfy IO solar:
Bent u geïnteresseerd in duurzaamheid? Overweeg dan onze Solar rolluiken. Deze innovatieve optie is uitgerust met zonnepanelen, die de batterij van de rolluikmotor opladen. Dit betekent dat u de rolluiken elektrisch kunt bedienen zonder gedoe van kabels die naar binnen lopen. Milieuvriendelijk en handig!

Offerte opvragen

Rolluiken Offerteformulier

De beste rolluiken voor uw huis

Een rolluik van Kortrijk Groningen is alle seizoenen te gebruiken. Zo is een rolluik isolerend tegen warmte en kou, geluidswerend en inbraak vertragend. Tevens zorgt het ook voor verduistering en privacy van ruimtes. Een rolluik is bijna overal toepasbaar door de diverse montage mogelijkheden.

Rolluiken zijn te verkrijgen met een handbediening of een elektrische bediening, u kunt denken aan een schakelaar of zender. Zelfs het bedienen via een app op uw smartphone is mogelijk! Op onze Somfy pagina vind u meer informatie over elektrische bedieningen. 

Er is keuze uit een ronde kast een afgeschuinde kast of een compacte afgeschuinde kast welke kleiner oprolt en minder opvalt op de gevel. Ook is een zwaar type rolluik heel goed te gebruiken voor een garage of een bredere overspanning. Er is een ruim assortiment aan kleuren waardoor er voor iedere woning een passende kleur te kiezen is. U bent van harte welkom in onze showroom om alle bedieningen, modellen en kleuren te bezichtigen.
Neem contact met ons op

Dé rolluikspecialist van Noord-Nederland

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Kortrijk te bieden heeft? Bezoek onze inspirerende showroom in Groningen om onze producten te bekijken, bel ons of vraag eenvoudig online een offerte aan. Wij komen graag bij u langs om samen uw situatie te bekijken, advies te geven, en een offerte op maat te maken. Onze expertise en toewijding aan kwaliteit maken ons uw betrouwbare partner bij het verbeteren van uw huis met rolluiken.

Vraag een offerte aan
Rolluik

De voordelen van rolluiken

Rolluiken staan bekend als de beste keus aan zonwering, omdat het eigenlijk alleen maar voordelen biedt. Door de keuze aan verschillende soorten rolluiken, kunt u zelf kijken welke het meest geschikt zijn voor u en welke voor uw woning. Een rolluik heeft naast hun werking als zonwering ook nog andere handige werkingen om de investering hierin het helemaal waard te maken.

Buiten rolluiken als zonwering

Buiten rolluiken vormen een uitstekende oplossing voor zonwering en bieden tal van voordelen. Rolluiken kunnen erg goed warmte afweren en om zo de binnentemperatuur aangenaam te houden. Met name tijdens de hete zomerdagen kunnen rolluiken een verademing zijn. Ze weren de hitte af en zorgen ervoor dat uw binnenruimte koel en comfortabel blijft.  

Omdat rolluiken zich aan de buitenkant van het raam bevinden, fungeren ze als een schild tegen de zon, waardoor de stralen worden geblokkeerd voordat ze de kans krijgen om uw huis binnen te dringen. Dit minimaliseert niet alleen de opwarming van uw interieur, maar helpt ook aanzienlijk bij het verminderen van uw energiekosten, omdat u minder afhankelijk bent van airconditioning.  

Rolluiken in de winter

Rolluiken zijn niet alleen handig in de zomer, maar spelen ook een essentiële rol in het winterseizoen. Zo'n 25 procent van de warmte binnenhuis gaat verloren doordat het ontsnapt via de ramen. Rolluiken kunnen dit aanzienlijk verminderen. Ze fungeren als een extra isolatielaag tussen de buitenlucht en uw ramen, waardoor warmteverlies wordt beperkt en kou buiten de deur wordt gehouden.  

Dankzij deze isolerende eigenschappen dragen rolluiken bij aan het handhaven van een comfortabele temperatuur in uw woning, zelfs tijdens de koudste winterdagen. Hierdoor hoeft de verwarming minder hard te werken om uw huis warm te houden, wat niet alleen uw wooncomfort verbetert, maar ook kan resulteren in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.  

Rolluiken laten plaatsen tegen inbraak  

Rolluiken kunnen ook zeker van dienst zijn tegen inbraak. Ze bedekken uw ramen volledig, waardoor er weinig tot geen ruimte is voor inbrekers om binnen te dringen. Zelfs als een inbreker het raam probeert te forceren, zullen de rolluiken stevig weerstand bieden, waardoor de kans op een succesvolle inbraak aanzienlijk afneemt. 

Rolluiken bieden ook visuele afschrikking. Inbrekers geven er de voorkeur aan onopgemerkt te blijven, en rolluiken trekken onmiddellijk de aandacht. Het idee dat ze achter deze stevige barrière moeten opereren, kan potentiele inbrekers ontmoedigen om überhaupt een poging tot inbraak te doen. 

Wilt u meer weten over hoe rolluiken de veiligheid van uw woning kunnen verbeteren? Neem contact met ons op voor deskundig advies en informatie op maat. 

 

Rolluiken geven u privacy

Naast isolatie en een extra laag van beveiliging, bieden rolluiken extra privacy en verduistering voor uw kamers. Of u nu uw woonkamer, slaapkamer of zelfs uw thuiskantoor wilt bescheren, rolluiken bieden de flexibiliteit om aan al uw behoeften te voldoen.  

Rolluiken kopen bij Kortrijk Zonwering

Bent u op zoek naar rolluiken in Groningen? Dan bent u bij Kortrijk aan het juiste adres! Met zijn rijke geschiedenis, ervaring en kennis is Kortrijk uw partner voor modern vormgegeven en kwalitatieve rolluiken. Wij heten u van harte welkom in onze showroom in Groningen om al onze rolluiken te bezichtigen. 

Neem contact met ons op
crossmenu