logo kortrijk oranje
logo kortrijk oranje

Specialist sinds 1888

In 1888 vestigde dhr. W. Kortrijk zich in de Papengang te Groningen. Dit bedrijf richtte zich op de productie van houten rolluiken, houten buitenjaloezieën, markiezen en de levering en montage hiervan, welke meestal tijdens de bouw van woningen, vooral bij boerderijen en landhuizen, ingebouwd werden.

In 1955 nam de werknemer van dhr. W. Kortrijk, dhr. E. Hoekzema, het bedrijf over. De productie van de houten rolluiken en buitenjaloezieën liep in deze periode erg terug, mede door veranderingen in de bouwstijl en het gebrek aan goede grondstoffen. Langzamerhand werd er overgeschakeld op metalen zonweringen.

In 1974 deed dhr. E. Hoekzema het bedrijf over aan zijn zoon, dhr. J. Hoekzema. De aluminium zonwering deed toen zijn intrede, deze waren eenvoudig te produceren, waardoor de producten kant en klaar werden verkocht bij landelijke assembleurs. Ook de "ouderwetse" markiezen waren tot begin jaren tachtig een veel gevraagd product dat in eigen bedrijf gemaakt werd tot 1986. In deze periode ging fa. Kortrijk de mini rolluiken in productie nemen, deze rolluiken werden o.a. via een dealernet afgezet.

In 1990 namen zoon P. Hoekzema en zijn vrouw het bedrijf over van dhr. J. Hoekzema. De fa. Kortrijk werd ondergebracht in de Hoekzema Handelsonderneming Groep. Ook waren begin jaren negentig beveiligingsrolluiken een veel verkocht product, en werden dichte rolluiken aangepast naar open rolluiken, dit i.v.m. gemeentelijke eisen. Sinds 2001 is de vierde generatie Hoekzema, C. Hoekzema, ook werkzaam binnen het bedrijf. 

In 2022 is Hendrik Willem Alssema eigenaar geworden van Kortrijk Zonwering, tevens eigenaar van Bleyenberg Deurservice. Tegenwoordig is Kortrijk gespecialiseerd in diverse soorten zonwering, rolluiken en doekoverkappingen voor particulieren, bedrijven, gemeentes en instellingen.  Er wordt gestreefd naar producten van hoge kwaliteit, goede service en garantie.

Kortom, een bedrijf met een rijke geschiedenis, veel ervaring en kennis op gebied van zonwering en rolluiken.

Ons werkgebied

Wij zijn hoofdzakelijk werkzaam in de provincies: Groningen, Friesland en Drenthe. In de volgende plaatsen zijn wij veelal actief: Bedum, Winsum, Warffum,  Harkstede, Leens, Ulrum, Middelstum, Uithuizen, Groningen, Leek, Roden, Eelde, Eelderwolde, Paterswolde, Haren, Glimmen, Vries, Assen, Stadskanaal, Hoogezand, Winschoten, Veendam, Delfzijl, Appingedam en Ten Boer.
crossmenu